Byggbutiker i Halmstad – Lista på 7 st och min favorit

Här är en lista på olika byggbutiker i Halmstad. Viktigt att nämna är att som står i artikeln är analys och åsikter av mig. I artikeln är det också Google recensioner där du kan få fler åsikter utöver min för att göra ett informerat val över i vilken byggbutik du vill handla dina byggvaror.

K-rauta / K-Bygg Halmstad

K-rauta som snart byter namn till K-Bygg. En stor butik på flygstaden med brett sortiment med mycket som vanligtvis måste beställas från verktyg och bastu, till garderober och förvaring. Helt okej priser, riktar sig snarare åt märkesvaror med något högre priser & kvalitét & service jämfört med t.ex. Byggmax.

+ Utbud, märken, servicenivå

– Priser

https://www.k-rauta.se/

Beijer Byggmaterial Halmstad

Beijer ligger på Flygstaden. Fokus ligger på servicenivå och kvalitétprodukter. När du är där så får du förmodligen hjälp snabbt då det är fokus och de har väldigt kunnig personal. Det ligger i ett liknande segment som andra buitker med kvalitativa produkter men ett minus blir då priserna.

+ Servicenivå, kvalitét

– Priser

https://www.k-rauta.se/varuhus/halmstad

Byggmax Halmstad

Oftast billigaste stället, meeen man får vad man betalar för… I alla fall när det kommer till servicenivå är min personliga upplevelse.

T.ex. Köpte jag trallprodukter i somras, det finns begränsat med längder. De längderna jag skulle ha fanns dock i sortimentet men de bytte inte ut förens de nuvarande pallarna med brädor tog slut. Och problemet var att många av de som var kvar på de pallarna som var tvugna att ta slut var sneda eller fel längd. Det är mer self-service, jämfört med andra butiker och de har inte lika mycket personal per kund, men med det sagt, bra priser.

+ Priser

– Servicenivå

https://www.byggmax.se/butiker/halmstad

GS-Byggvaror – Min favorit

GS ligger i Gullbranna, helt klart min favoritställe att handla på även om det ligger utanför Halmstad. De har hemleverans för otroligt låga priser jämfört med konkurrenterna och ändå relativt låga priser generellt på sortimentet för dig som du handlar som privatperson. När jag handlade fasadbrädor hade de billigare priser än byggmax och hemleverans för en kostnad på 400:-, svårslaget.

Det kan dock vara något begränsat utbud inom vissa segment, men det mesta standard finns. Om du vill ha låga priser med hemleverans är GS svårslaget, mitt förshandsval just nu.

+ Priser, hemeleverans till lågt pris, servicenivå

– Utbud

https://www.gsbyggvaror.se/

Np Nilssons

Nytt ställe, jag har besökt i Laholm men inte i Halmstad. Men liknande, bra servicenivå, kvalitetsprodukter men något högt i priser.

+ Servicenivå, kvalitetsprodukter

– Priser

https://bygghandel.npn.se/kontakt/halmstad

Optimera – Butik för yrkeskunder

Ej besökt

Derome – Butik för yrkeskunder

Ej besökt